Policisté hledají podvodníka, který vylákal na dva miliony korun

24. duben 2003

Pražští policisté pátrají po muži, který na lidech podvodně vylákal nejméně dva miliony korun. Hledaný například nabízí zhodnocení peněz na švýcarské burze. Pohybuje se po celé republice, naposledy byl viděn v jižních Čechách, Praze a Ostravě.

Neznámý pachatel se většinou představuje jako Radim nebo Radek Černý, případně Černota či Ota Bažant. Policisté nevylučují, že používá i další smyšlená jména. Působí velmi věrohodně a sympaticky. Nemá problém seznámit se, zejména na ženy působí velmi šarmantně a důvěryhodně. Hledaný má kolem 25 let, měří asi 190 centimetrů a váží kolem sto kilogramů. Má krátké špinavé blond vlasy, zpravidla není oholen, nosí několikadenní strniště. Na sobě má velmi často sportovní oblečení značky Mambo. Hovoří česky bez vady řeči.

Informace o hledaném muži mohou lidé zatelefonovat kriminalistům z Prahy 6 na čísla 974 856 572 nebo 974 856 327, případně na linku tísňového volání 158. V případě, že se dovolají na záznamník, měli by policistům zanechat vzkaz se svým jménem a kontaktem.

Spustit audio