Policisté obvinili řidiče autobusu, který na slánském nádraží narazil do zastávky

9. říjen 2020 07:41

Policie uzavřela vyšetřování červnové nehody autobusu ve Slaném, při níž na autobusové zastávce zemřel sedmiletý chlapec.

Vyšetřovatelé obvinili řidiče autobusu z Kladna z usmrcení z nedbalosti, nehodu podle policie způsobil nepřizpůsobením rychlosti. Na policejním webu o tom informovala mluvčí středočeské policie Michaela Nováková. 

"Obviněný řidič autobusu při najíždění mezi ostrůvky zastávek neúmyslně zavinil dopravní nehodu, když nepřizpůsobil rychlost jízdy autobusu svým schopnostem a vlastnostem vozidla a při zatáčení vlevo mezi ostrůvky zastávek nezvládl řízení," uvedla mluvčí středočeské policie Michaela Nováková. Podle ní byl osmapadesátiletý řidič autobusu v minulých dnech obviněn z usmrcení z nedbalosti.

Autobus havaroval 9. června po poledni na autobusovém nádraží v centru Slaného. Autobus při nehodě najel na autobusovém nádraží do zastávky, u které stáli lidé. Havárii nepřežil chlapec, další tři lidé byli zraněni.

V rámci prověřování byli osloveni soudní znalci z oboru silniční dopravy, kteří neshledali, že by byla příčinou dopravní nehody technická závada autobusu, dodala mluvčí.

Řidiči hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až šest let.

zdroj: ČTK
Spustit audio