Porodnice U Sluneční brány v Hořovicích je po rekonstrukci. První maminky přivítá 11. listopadu

7. listopad 2019

Téměř dva tisíce dětí se narodilo v hořovické porodnici v roce 2018, letos už to bylo 1507 dětí. Díky tomu patří tamní porodnici U Sluneční brány, která prošla kompletní rekonstrukcí, první místo v našem kraji.

„Už od privatizace nemocnice v roce 2007 postupně rekonstruujeme, modernizujeme a upravujeme všechna oddělení. Pro některá jsme postavili nové budovy, některá oddělení rozšiřujeme a v případě porodnice jsme přikročili ke kompletní stavební úpravě,“ říká majitel nemocnice Sotirios Zavalianis.

„Proinvestovaná částka přesáhla 48 milionů korun, ale jsem přesvědčen, že to byl dobrý krok. Porodnice v Nemocnici Hořovice je proslavená po celé republice nejen krásnými prostory, ale i vstřícným a příjemným personálem,“ dodává.

„Porodnice se nyní může chlubit čtyřmi porodními boxy, které jsou vybaveny nejen nejmodernější přístrojovou technikou, ale jsou i vybudovány tak, aby poskytly ještě větší komfort rodičkám,“ říká primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Hořovice Leoš Teslík.

„Celý design porodnice byl navržen tak, aby navozoval budoucím maminkám pocit bezpečí a absolutního komfortu při tak významné životní události, jakou je narození miminka. Rodičky v nových prostorech uvítáme již v pondělí 11. listopadu,“ dodává primář Teslík.

Mezi maminkami, které přivedly své děti na svět právě v hořovické nemocnici, byly například herečky Michaela Maurerová a Andrea Růžičková – Kerestešová nebo olympijská vítězka, oštěpařka Barbora Špotáková.

autor: Barbora Kvapilová | zdroj: Český rozhlas Region
Spustit audio