Porucha vyřadila z provozu pražské Masarykovo nádraží. Regionální vlaky jsou odkloněny

18. listopad 2018

Porucha trakčního vedení v neděli časně ráno zastavila provoz na Masarykově nádraží v centru Prahy. Vlaky do Kolína či Lysé nad Labem proto mimořádně vyjíždějí z hlavního nádraží, některé spoje do Kralup také ze stanice Praha Holešovice. Stejné omezení čeká i cestující v opačném směru. Železničáři pracují na odstranění závad. Provoz by se měl obnovit přibližně kolem 15. hodiny. 

Spadlé dráty na koleje v tunelech mezi Vršovicemi a hlavním nádražím omezily železniční dopravu už v sobotu dopoledne, kdy byly některé rychlíky vyjíždějící z Prahy zrušeny, na jiné lidé čekali na nádražích i skoro dvě hodiny.

Podle mluvčí Správy železniční dopravní cesty Kateřiny Šubové může za některá zpoždění i rozbitá výhybka: „Návoz souprav na ranní vlaky byl zpožděn i z důvodu nějakého technického problému na odstavném nádraží, takže některá zpoždění nesouvisí s Masarykovým nádražím.“

Z nádraží jezdí hlavně regionální vlaky do Polabí či Kralup. Porucha trakčního vedení se tam stala v neděli kolem 03.00 a ovlivní desítky ranních spojů. Vlaky by se na Masarykovo nádraží měly vrátit odhadem do 15.hodiny.

Spustit audio