Poručík Ernest Goodbody se vrací do Příbrami

21. únor 2019 15:50

Po dvanácti letech se na scénu příbramského Divadla Antonína Dvořáka vrací úspěšná komedie Jak jsem vyhrál válku. Hlavní role se tentokrát ujal hostující Aleš Háma.

Slavný román Patricka Ryana, podle kterého dramatizace vznikla, byl vydán poprvé roku 1963. O čtyři roky později vznikla i filmová verze, ve které si zahrál John Lennon z kapely The Beatles. Spoluautorem dramatizace a režisérem příbramské inscenace je Milan Schejbal.

Aleš Háma a Jan Konečný v nové inscenaci komedie Jak jsem vyhrál válku v Divadle A. Dvořáka Příbram

Divadelní verze nesmrtelného válečného románu přibližuje příběh poručíka britské spojenecké armády, který svým naivním a poctivým přístupem přivádí ostatní k šílenství. Ernest Goodbody rozpoutává situace, kde není o černý humor nouze. Nadřízení se ho snaží okamžitě zbavit, a tak jeho vojenská kariéra prudce stoupá.

„Můj vztah k armádě je velmi jednoduchý. Mám modrou knížku na zelený zákal, a tudíž jsem na vojně nikdy nebyl,“ vysvětluje herec Aleš Háma, který se představí jako poručík Ernest Goodbody.

V dalších rolích uvidíte například Jana Konečného, Petra Bednáře, Filipa Müllera a Jiřího Vojtu. Premiéra komedie Jak jsem vyhrál válku je v plánu 21. a 22. února. Další reprízy jsou 25. února a 12. března

Spustit audio