Poslední rozloučení s Vlastou Chramostovou bude 14. října v Národním divadle

7. říjen 2019 15:14

Poslední rozloučení s herečkou Vlastou Chramostovou bude na jevišti historické budovy Národního divadla v pondělí 14. října v 11.00. Oznámil to mluvčí scény Tomáš Staněk. Už v pondělí vzniklo na piazzetě zlaté kapličky pietní místo, kam lidé nosí květiny, svíčky a vzkazy.

Chystáme uspořádat pohřeb paní Vlasty Chramostové v historické budově Národního divadla,“ uvedl ředitel Národního divadla Jan Burian. Program a seznam řečníků zatím není znám, bude ale podobný, jak tomu bývá v případech, kdy se česká první scéna loučí s významnými osobnostmi.

U rakve zesnulého se budou střídat čestné stráže uměleckých kolegů.

Poslední rozloučení sice začne v 11.00, lidé se ale budou moct přijít rozloučit už o půl hodiny dříve. „V den pohřbu v pondělí 14. října bude budova Národního divadla otevřena o půl hodiny dříve. Bude možnost pokládat květinové dary na forbínu a klanět se rakvi. V historické budově Národního divadla budou také připraveny kondolenční knihy,“ upřesnil pro iROZHLAS.cz mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk.

Od pondělí si lidé připomínají Vlastu Chramostovou také na pietním místě na piazzetě Národního divadla, tedy na náměstí Václava Havla. Je tam umístěna fotografie herečky i parte. 

zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio