Požár skládky u obce Uhy hasilo 16 cisteren. Vodu vozily z centrálního tankoviště ropy v Nelahozevsi

10. srpen 2018 22:34

Požár skládky komunálního odpadu u obce Uhy na Kladensku likvidovali v pátek v podvečer středočeští hasiči. „Požár jsme měli na tísňovou linku ohlášený krátce před 15. Hodinou,“ potvrdil Českému rozhlasu mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Na místo bylo podle jeho slov nejprve vysláno šest cisteren. „Po příjezdu na místo hasiči zjistili rozvinutý požár na okraji skládky v příkrém svahu. Velitel zásahu proto vyhlásil druhý stupeň poplachu a nechal na místo povolat dalších 10 cisteren. Kyvadlová doprava vody byla zajištěna z centrálního tankoviště ropy v katastru obce Nelahozeves. Hašení probíhalo pomocí dvou proudů „C“ a dvou lafetových proudnic z CAS 32,“ popsal zásah mluvčí hasičů.

Požár skládky u obce Uhy na Kladensku

Jak dodal, zaměstnanci skládky spolupracovali s velitelem zásahu, těžkou technikou dováželi zeminu a uhašené části zahrnovali.

Po více než hodině měli hasiči požár pod kontrolou, za další dvě hodiny se jim ho podařilo zlikvidovat. „Vzhledem k aktuálnímu počasí nebylo nutné v přilehlých obcích přijímat žádná režimová opatření. Požár nezpůsobil újmu na majetku a nikdo nebyl zraněn,“ uzavřel událost mluvčí.

Požár skládky u obce Uhy na Kladensku

Skládka hořela v Uhách už letos v červnu, likvidace tehdy trvala zhruba 24 hodin. Ani červnový požár nikoho neohrožoval a nebylo nutné měřit koncentrace zplodin v ovzduší.

autor: Von
Spustit audio