Požár truhlářské dílny v Pečkách na Kolínsku má na svědomí škodu za 1,2 milionu korun

13. duben 2021

V Pečkách na Kolínsku v pondělí odpoledne hořela truhlářská dílna, škoda představuje 1,2 milionu korun. Na likvidaci požáru se podílely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Poděbrady a Kolín společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů obcí Cerhenice, Pečky, Poříčany, Ratenice a Sadská. Velitel zásahu vyhlásil 2. stupeň požární pohotovosti.

Oheň vznikl při nedodržení bezpečné vzdálenosti od zdroje tepla, uvedl v tiskové zprávě mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Dílna v areálu bývalého Kovopodniku začala hořet kolem půl druhé odpoledne, oheň poškodil i konstrukci střechy. Podle Gabriela hasičům komplikoval zásah poměrně silný vítr.

Požár truhlárny v Pečkách

„Velitel čety vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu a prostřednictvím operačního střediska požádal o vyslání velkoobjemových cisteren pro zajištění plynulé dodávky hasební vody," uvedl mluvčí. Zhruba po hodině měli hasiči oheň pod kontrolou, následovalo rozebírání střechy a dohašování nalezených ohnisek. Po 16. hodině byl požár zcela zlikvidovaný, na místě kvůli dohledu zůstali do úterního rána dobrovolní hasiči.

autor: Von | zdroj: ČTK
Spustit audio