Práce na rekonstrukci mostu a silnice v Břežanském údolí finišují. Doprava se sem vrátí za měsíc

10. listopad 2022 09:00

Po téměř tři čtvrtě roce se budou moct obyvatelé Dolních Břežan a okolních obcí znovu dopravit do hlavního města přes Břežanské údolí. Silničáři tam dokončují kompletní rekonstrukci silnice. S opravami začali na jaře, řidiči by se tam mohli vrátit v polovině prosince. S otevřením údolí ale silničáři zároveň uzavřou nájezdy na Pražský okruh u Písnice. 

V Břežanském údolí to zatím nevypadá, že by se silnice mohla brzy otevřít, všude pracují stroje i dělníci. Podle Petry Kučerové, mluvčí Krajské správy a údržby silnic, ale práce na stavbě právě finišují:

„Jak vidíte, je tady velký stavební ruch. Teď se dokončuje betonáž mostu, opěrných zdí a probíhá dláždění chodníků dole pod mostem a koryta, kterým protéká voda.“

Kromě opravy mostu se na místě dělá ještě sanace přilehlých skal. „Sanace skal jako takových byla součástí této stavby. A teď momentálně tady probíhá ještě jedna sanace skály, kde se uvolnilo nějaké kamenivo, nicméně to je v rámci běžné údržby,“ doplňuje mluvčí.

Mimořádný nájezd u Písnice se uzavře

Silnice je zavřená už několik měsíců, běžně je ale přitom velmi vytížená. Denně tu projížděly i tisíce aut. Řidiči tak musejí jezdit po objízdných trasách. Kromě nich mohou využívat cestou do hlavního města mimořádně také nájezdy na Pražský okruh u Písnice, které jsou ale běžně zavřené.

Ředitelství silnic a dálnic je podle svého mluvčího Jana Rýdla otevřelo jen dočasně:

„Otevření tohoto křížení napomohlo zároveň odlehčit i dopravě na opravovaném Barrandovském mostě, kde do minulých dnů probíhala nejnáročnější etapa s nejvýraznějším omezením dopravního proudu. Bohužel pro trvalé otevření mimoúrovňové křižovatky u Písnice nemáme potřebné doklady, které závisí především na městských částech Písnice a Libuš.“

Současně se zprůjezdněním silnice v údolí tak dojde k uzavření nájezdu mezi Dolními Břežany a pražskou Písnicí.

V reportáži Karolíny Burdové uslyšíte také řidiče, který po objízdných trasách kolem Břežanského údolí jezdí pravidelně.

autoři: Karolína Burdová , JMys
Spustit audio

Související