Pracovna: V ateliéru spisovatelky, ilustrátorky a copywriterky Marie König Dudziakové

30. duben 2024

Marie König Dudziaková (1987) vystudovala žurnalistiku na UK v Praze. Je spisovatelkou, ilustrátorkou a copywriterkou na volné noze. Dlouhodobě se zajímá o tetování, tělesné modifikace, propojování těla a technologie , piercing a kyberpunk.

Věnuje se také komiksu. Je autorkou knih V očekávání, Návrat z píškoviště nebo Hlášky z Hellu. Podílela se také například na divadelní hře Milý Karle! a odborných publikacích Tělo, Tělo 2.0 a Tělo 2.1. Svými ilustracemi a texty přispívá i do časopisu pro děti Raketa.

V ateliéru Jakuba Königa a Marie König Dudziakové

Do jejího ateliéru na pražské Letné, který má společně s manželem – muzikantem a výtvarníkem Jakubem Königem, se vypravila i naše reportérka Zuzana Filípkovou. Rozhovor z této návštěvy si můžete pustit zde.

V sérii Pracovna najdete i rozhovor se zakladatelem kapely Obří broskev Jakubem Königem. Tento muzikant a výtvarník je známý také pod pseudonymem Kittchen, hraje i s kapelou Zvíře jménem podzim a tvoří také pod svým vlastním jménem. Za své poslední album Hvězdy se dočkal hned několika nominací na prestižní hudební ceny.

autor: zuf
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.