Praha chystá nová parkoviště na okraji metropole, vznikne 1100 míst

6. srpen 2019 10:29

Pražští radní v pondělí schválili zadání dvou zakázek na projektování dvou nových parkovišť typu P+R. Za 23,5 milionů korun obě zakázky získala společnost Metroprojekt. Celkem má na Zličíně a v Hostivaři vzniknout 1100 nových míst pro osobní auta.

Na Zličíně má vzniknout parkoviště s 500 parkovacími místy, a to u depa metra při ulici Na Radosti. Metroprojekt pro město mimo jiné dopracuje podkladové studie, vyhotoví nutnou dokumentace pro vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení a rovněž vykoná autorský dozor při výstavbě.

Nedaleko stanice metra Depo Hostivař vznikne parkoviště P+R mezi ulicemi Sazečská a Černokostelecká. Firma pro město vyhotoví projektové dokumentace pro vydání stavebního povolení, obstará inženýrskou činnost pro vydání stavebního povolení, vypracuje samotný projekt a také v tomto případě zajistí autorský dozor při výstavbě.

Praha se dlouhodobě potýká s nedostatkem míst na záchytných parkovištích.

V Praze je téměř 20 záchytných parkovišť P+R. Umístěna jsou u stanic metra, autobusů, tramvají, případně vlaků. Do hlavního města ale přijíždí stále více přespolních. Proto magistrát pracuje na rozšíření těchto parkovišť i stavbě nových. Zvětšit chce například 90místné parkoviště v Praze 6 v Tobrucké ulici.

zdroj: ČTK
Spustit audio