Prahou opět pojedou nazdobené vánoční tramvaje, letos ale bez cestujících

29. listopad 2020

Na první adventní neděli, se objeví v pražských ulicích tři vánočně nazdobené tramvaje a jeden retrobus. Poprvé se rozsvítí vpodvečer na dvoře vozovny Střešovice, odkud taky vyjedou na svou první jízdu Prahou. Leto ale bez cestujících. Dopravní podnik nabídne tuto akci kvůli epidemickým opatřením on-line přenosem.

Tramvaje vyjedou v neděli v cca 16:45 ze střešovické vozovny a pokračovat budou po trase: Pražský hrad, Malostranská, Karlovy lázně, Jiráskovo náměstí, Palackého náměstí, Karlovo náměstí, Lazarská a Jindřišská, Náměstí Republiky, Strossmayerovo náměstí a Trojský most, a tam on-line přenos skončí. Vánoční tramvaj pak ještě vyjede večer v 18:15 z obratiště Březiněveská na lince 3, a následně na lince 9. Retrobus pojede ve stejný čas z Kobylis na lince 200, a pak na linkách 144 a 133.)

 Na tramvajích bude podle informací Dopravního podniku víc než 13 tisíc vánočních světýlek – nejvíc jich je v tramvaji 15T – skoro 6 tisíc. Nebude chybět ani vnitřní sváteční dekorace a y speciální vánoční polepy se zimní a vánoční tématikou. Na výzdobě se podíleli i studenti Střední průmyslové školy dopravní.

 Vánočně nazdobené tramvaje a autobus Karosa budou jezdit pražskými ulicemi až do Tří králů, tedy do 6. Ledna 2021.

 Jízdní řády, podle kterých budou tyto vánoční vozy jezdit od pondělí 30. listopadu, najdete na webu pražského Dopravního podniku.

autor: Soňa Jindrová | zdroj: Český rozhlas Region
Spustit audio