Pražská muzejní noc: lákaly Kbely i Český rozhlas. Organizátoři hlásí přes 180 tisíc vstupů

11. červen 2017

Téměř 185 tisíc vstupů zaznamenali v hlavním městě organizátoři Pražské muzejní noci, zhruba o deset tisíc více než loni. Nejvíc lidí letos navštívilo Letecké muzeum Kbely, Národní technické muzeum, Muzeum Policie České republiky nebo Botanickou zahradu, uvedla Pavla Suchánková z Národního muzea, které patří k pořadatelům akce. Zájem byl i o budovu Českého rozhlasu.

Pražská muzejní noc se letos konala počtrnácté, zapojilo se do ní 79 objektů. Brány muzeí, galerií a dalších kulturních institucí se otevřely v sobotu v 19.00, akce skončila v jednu hodinu ráno. Expozice a výstavy doplnila řada doprovodných akcí včetně komentovaných prohlídek, koncertů, projekcí, výtvarných dílen a workshopů.

Kromě tradičních galerií a muzeí měli návštěvníci velký zájem i o prohlídku budovy Českého rozhlasu, který v sobotu muzejní noc propojil se dnem otevřených dveří. Lidé se mohli podívat například do studií, diskutovat s moderátory nebo navštívit výstavu historické audiotechniky. Součástí akce byla hudební scéna na venkovním pódiu v Balbínově ulici. Velké množství lidí navštívilo i Národní památník na Vítkově.

Dopravu mezi jednotlivými body zdarma zajistilo deset speciálních autobusových linek pražského dopravního podniku se 72 zastávkami. "Celkem bylo uskutečněno 544 spojů a autobusy podle jízdních řádů najely cca 7600 kilometrů," dodala Suchánková.

autor: red
Spustit audio