Pražská ulice Na Příkopě se stala 19. nejdražší nákupní ulicí světa

15. listopad 2018

Známá ulice Na Příkopě postoupila v žebříčku 65 nejdražších ulic světa z loňského 22. na letošní 19. místo. První místo obsadila hongkongská Causeway Bay, následuje horní část Páté avenue v New Yorku a stříbrnou medaili dostala New Bond Street v Londýně, která je nejdražší ulicí v Evropě.

Společnost Cushman & Wakefield každoročně ke konci června hodnotí 446 nejvěhlasnějších nákupních destinací v 65 zemích. V žebříčku figuruje vždy jedna nejdražší ulice z každé země.

Podle letošního vydání dosahuje průměrné měsíční nájemné za metr čtvereční v ulici Na Příkopě 230 eur (asi 5970 korun), meziročně o pět procent více.

„Mezi nejdražší ulice České republiky patří ulice Na Příkopě a ulice Pařížská. Zatímco Pařížská je cílovou destinací luxusních značek, Na Příkopě je z hlediska turismu, frekvence procházejících a umístění v rámci historické Prahy významnější ulicí, jejichž cílová skupina je výrazně širší. Najdeme zde jak masové značky, tak i ty prémiové,“ píše se ve studii poradenské společnosti Cushman & Wakefield.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio