Pražské metro čekají opravy tratí za 232,5 milionu korun. Vlaky nepojedou v části linky A ani linky C

16. listopad 2022 14:45

Na lince A pražského metra začíná výluka kvůli opravám trati. Ve středu se cestující nesvezou mezi Skalkou a Depem Hostivař. Od čtvrtka 17. listopadu se výluka rozšíří na úsek mezi Skalkou a Strašnickou. Navíc na lince C nepojede metro mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc.

Výluky začínají vždy se zahájením provozu zhruba od 4.30 a skončí v noci z neděle na pondělí, kdy již všechny vlaky vyjedou podle běžných jízdních řádů.

Jako náhradní dopravu za metro v úseku Strašnická – Depo Hostivař mohou lidé použít pravidelnou tramvajovou linku 7 nebo zavedenou tramvajovou linku 37, uvedl na webu pražský dopravní podnik. Do stanice Skalka pojede prodloužená autobusová linka číslo 125 a pravidelná autobusová linka 175.

Mezi Pražským povstáním a Florencí bude jezdit náhradní autobusová doprava XC po trase Pražského povstání – Vyšehrad – I. P. Pavlova – Muzeum – Hlavní nádraží – Florenc.

Na trase A mezi Skalkou a Depem Hostivař se cestující nesvezli již o posledním prodlouženém říjnovém víkendu.

Dopravní podnik zahájil na této lince postupnou obnovu soustavy staničních počítačů zabezpečovacího zařízení. Jako první byl na řadě právě zmíněný úsek. Modernizace na celé trati potrvá asi tři roky a náklady budou 232,5 milionu korun.

autoři: Soňa Jindrová , iROZHLAS.cz .cz
Spustit audio