Pražský provoz čeká klidné léto. Na prázdniny nejsou plánovaná žádná velká dopravní omezení

20. červen 2022 11:26

Letošní letní stavební sezóna by měla být výrazně klidnější, než jsme na silnicích v hlavním městě zvyklí. Silničáři ani Dopravní podnik hl. m. Prahy neplánují přes prázdniny žádné velké projekty, nepřipravují tedy ani žádná velká omezení.

Čtěte také

Kvůli rekonstrukci Barrandovského mostu a způsobeným dopravním komplikacím nechce město do ulic přidávat další omezení. I proto většinu prací v okolí mostu provedli silničáři ještě před zahájením opravy v polovině května.

„Nebude se například uskutečňovat pravidelná letní výluka během prvních červencových svátků v rámci metra C – výměna pražců. Vzhledem k tomu, že by to omezilo provoz v blízkosti Vyšehradu, kde bude zasedání v Kongresovém centru,“ vysvětluje náměstek pro dopravu Adam Scheinherr z uskupení Praha Sobě.

V metru na lince C budou muset cestující počítat s výlukami po dva víkendy kvůli už dříve započaté opravě stropní desky ve stanici Florenc. S tím se ale počítá až po skončení hlavních akcí spojených s českým předsednictvím, které jsou plánované na první dva týdny v červenci.

Práce na tramvajových tratích

Pokračovat budou práce na prodloužení tramvajové trati z Modřan do Libuše. Jediná větší výluka pak cestující čeká na trati v Modřanech od druhého července, dodává Scheinherr:

Čtěte také

„Bude probíhat pouze rekonstrukce tramvajové trati mezi Poliklinikou Modřany a konečnou Levského. Bude tam zvýšena nástupní hrana, v zastávce Levského bude vybudován bezbariérový přístup a zároveň tam budou vyměněny koleje za méně hlučné.“

Dělníci pak taky tento týden začnou s budováním první části nové tramvajové trati z Divoké Šárky na Dědinu. S dalšími projekty ale Dopravní podnik h. m. Prahy na prázdniny nepočítá.

Dělníci ale samozřejmě budou pokračovat do října v opravě Barrandovského mostu nebo stavbě Štvanické lávky. Na začátku školního roku by taky měla začít stavba Dvoreckého mostu mezi Prahou 4 a 5.

autor: Adam Bejšovec
Spustit audio

Související