Předchozí vedení Brandýsa nad Labem možná obhájí své pozice

11. listopad 2002

Trojice mužů, která v předchozích čtyřech letech vedla dvojměstí Brandýs nad Labem - Stará Boleslav v okrese Praha - východ, možná získá stejné funkce i v novém volebním období. Nasvědčují tomu dosavadní výsledky povolebních jednání. ČTK to dnes řekl starosta Daniel Procházka z vítězného Sdružení nezávislých kandidátů (SNK).

Třicetiletý Procházka jako lídr SNK získal ve volbách nejvíce hlasů a je také nejžhavějším kandidátem na křeslo starosty. Podle představ SNK by se jeho zástupci měli opět stát nezávislý Miroslav Písačka a Jan Vaněček kandidující za koalici US-DEU a ODA. Nezávislí získali v zastupitelstvu devět mandátů, ODS pět a komunisté tři. Po jednom mandátu dostaly Strana zelených, KDU- ČSL, ČSSD a koalice US-DEU a ODA.

Nezávislí podle Procházky již našli podporu také u ČSSD a KSČM. Naopak se nedohodli s ODS, která požaduje místo zástupce starosty. "Jimi navrhovaná osoba byla pro nás nepřijatelná. Nabídli jsme ODS jedno místo v radě, ale oni nepřijali," řekl Procházka. SNK hodlá ještě s ODS jednat, ale podle mínění starosty je pravděpodobné, že k dohodě nedospěje. Druhá nejúspěšnější strana by se tak nedostala do vedení města ani do městské rady. Ustavující jednání zastupitelstva a volba starosty a vedení města se uskuteční ve čtvrtek.

autor: red
Spustit audio