Předvolební vysílání Regionu odstartovalo

4. září 2018

Český rozhlas Region připravil i před letošními komunálními a senátními volbami speciální předvolební pořady. V nich se ve vysílání představí zástupci všech subjektů kandidujících do zastupitelstev hlavního města Prahy, do zastupitelstev ve středočeských okresních městech i všichni kandidáti do Senátu ve volebních obvodech ve středních Čechách a v Praze.

Jako první se ve vysílání objevují předvolební vizitky. V nich dostávají prostor kandidáti do Senátu a také zástupci všech subjektů kandidujících do Zastupitelstva hlavního města Prahy. Všichni odpovídají na stejné otázky a mají na své odpovědi stejné časové limity. Aby měli všichni stejné podmínky, odpovědi se natáčely výhradně ve studiích Českého rozhlasu a kandidáti měli otázky k dispozici dopředu. „Vzhledem k velkému počtu senátních obvodů budeme vysílat až čtyři vizitky denně, a to od středy 5. září. Posluchači uslyší vždy dvě mezi půl čtvrtou a čtvrtou hodinou odpoledne a další dvě mezi půl šestou a šestou hodinou vpodvečer. O tom, jaký čas vyjde na které kandidáty, rozhodl los za účasti notáře,“ říká ředitel Českého rozhlasu Region Tomáš Pancíř. Los rozhodl i o pořadí vysílání vizitek kandidátů do pražského zastupitelstva – ty se vysílají vždy po pěti mezi 18. a 19. hodinou, a to od 4. září.

Na předvolební vizitky naváží další předvolební pořady. Od 12. září nabídne Region každý všední den po 18. hodině bloky věnované jednotlivým středočeským okresním městům. V nich dostanou vždy prostor zástupci všech subjektů, které v tomto okresním městě kandidují do městského zastupitelstva. „Myslíme i na okresy Praha-východ a Praha-západ, která okresní město nemají. Tam jsme vybrali vždy město s největším počtem obyvatel, tedy Brandýs nad Labem-Starou Boleslav a Jesenici,“ dodává vedoucí programu Regionu Pavel Kozler. Celkem tak Český rozhlas Region odvysílá 12 těchto okresních pořadů, a to v abecedním pořadí – začne tedy Benešovem a skončí Rakovníkem.  V posledním předvolebním týdnu potom nabídne Region debaty lídrů kandidátek do zastupitelstva hlavního města Prahy.

Kandidáty do zastupitelstev středočeských měst si můžete poslechnout v těchto dnech po 18. hodině:

12.9.      Benešov
13.9.      Beroun
14.9.      Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
17.9.      Jesenice
18.9.      Kladno
19.9.      Kolín
20.9.      Kutná Hora
21.9.      Mělník
24.9.      Mladá Boleslav
25.9.      Nymburk
26.9.      Příbram
27.9.      Rakovník

Detailní rozpis jednotlivých předvolebních pořadů najdete zde:

Spustit audio