PŘEHLEDNĚ: Krajské a senátní volby ve vysílání Regionu

8. září 2020

V tomto článku najdete informace o vysílání Českého rozhlasu Region k letošním krajským a senátním volbám ve středních Čechách a Praze.

Představení lídrů středočeských krajských kandidátek, série debat těchto lídrů a vizitky kandidátů do Senátu v obvodech, které mají sídlo v Praze a ve středních Čechách nebo do středních Čech zasahují - takové je předvolební vysílání Českého rozhlasu Region.

Vizitky a debaty lídrů do středočeského krajského zastupitelstva

Na Regionu můžete slyšet vizitky lídrů kandidátek do středočeského krajského zastupitelstva. Vysíláme je každý všední den od 9. září do 1. října ve 14:45. Všechny vizitky si můžete poslechnout zde. Lídři se zároveň představí v sérii čtyř debat, o jejichž složení rozhodl los za účasti státního notáře. Debaty odvysíláme živě od 21. do 24. září vždy krátce po 18. hodině. Všechny debaty si můžete poslechnout zde.

Vizitky kandidátů do Senátu

Ve středních Čechách mají v letošních senátních volbách sídlo tři senátní obvody - Příbram, Kladno a Kolín, další dva senátní obvody do středních Čech zasahují - Louny a Česká Lípa. V Praze se volí ve třech senátních obvodech. Ve vysílání vám nabízíme vizitky všech kandidátů z těchto obvodů, a to každé všední odpoledne a podvečer od 8. září do 1. října v časech 15:45, 17:40, 17:50, 18:40 a 18:50. Vizitky si můžete poslechnout také ze záznamu.

Vysílání v průběhu voleb

Volební místnosti se otevřou v pátek 2. října od 14 do 22 hodin a v sobotu 3. října od 8 do 14 hodin. V průběhu voleb vám na Regionu nabídneme aktuální informace o jejich průběhu ve středních Čechách a Praze. Chybět nebudou zajímavosti z jednotlivých míst nebo informace o průběžné volební účasti.

Vysílání po skončení voleb

Hned po uzavření volebních místností v sobotu 3. října od 14 hodin začíná na Regionu speciální vysílání, ve kterém vám nabídneme aktuální informace o sčítání volebních výsledků, reakce vítězů i poražených, komentáře politologů a regionálních novinářů. Povolební speciál budeme vysílat do 21 hodin.

autor: Pavel Kozler
Spustit audio