Přejeme vám Pochoutkové vánoce!

Právě tak jsme nazvali prosincový čas ve vysílání Českého rozhlasu Region. V rámci Pochoutkových vánoc vás budeme provázet my - Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal - vaši Pochoutkáři.

Společně vám každý den představíme jeden zajímavý vánoční recept. Ve všední dny budeme vařit s profesionálními středočeskými kuchaři v Pikniku s kuchařem. První prosincový týden se můžete těšit na různé druhy cukroví, další týden si připravíme dobroty na vánoční dny volna a týden před Štědrým dnem to budou lahůdky, které vám doporučíme na večerní stůl 24. prosince.

Já - Patrik Rozehnal - vám navíc budu od 1. do 26. prosince vyprávět o pochoutkách, které patří k vánocům. Dozvíte se třeba, proč se u nás jí kapr, od kdy se vyrábí vánoční kolekce, kde upekli první štrúdl, jaká je historie nugátu, odkud se k nám vozí vanilka, které rozinky jsou nejchutnější a další věci o medu, rumu, bramborovém salátu, čokoládě apod. Vánoční pochoutkovou rubriku uslyšíte každý všední den v 6:10, 10:40 a 14:50, o víkendu ve 14:50.

Každý prosincový víkend se můžete těšit v 11 hodin dopoledne na předvánoční Pochoutky se známými osobnostmi, které budou vařit, péct a smažit v naší kuchyni.
O vánocích jako takových to budou tři speciální vydání Pochoutek.

Na Štědrý den jsme společně pozvali do vyhlášené pražské restaurace sváteční hosty - Simonu Stašovou a Jaroslava Duška. Ochutnají s námi staročeské vánoční pochoutky a budou celé dvě hodiny vzpomínat na dětské nadílky a chvíle strávené u vánočního stromečku.
Na Boží hod usednou ke svátečně prostřenému stolu herci divadla Semafor Jitka Molavcová a Jiří Suchý. Pozveme je na kachnu a sklenku dobrého pití.
Vánoční chvíle vyvrcholí na Štěpána, kdy si popovídáme a sníme dobroty v Pochoutkách s herečkou Blankou Bohdanovou a zpěvákem Richardem Krajčem.

Doufáme, že vám Pochoutkové vánoce na Českém rozhlasu Region budou chutnat a konec toho letošního roku bude s námi příjemný, sladký a voňavý. Hezké pochoutkové vánoce!

Vaši Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal