Přestavba autobusového nádraží v Mladé Boleslavi

17. leden 2003

V polovině roku zřejmě začne dlouho připravovaná stavba obchodního centra a přestavba autobusového nádraží v centru Mladé Boleslavi. Rakouský investor už podal žádost o územní rozhodnutí a pracuje na stavebním povolení. To podle čtvrtečního rozhodnutí zastupitelstva musí získat do 30. června.

Zastupitelstvo tak vyhovělo žádosti investora a změnilo své původní rozhodnutí, podle kterého měl získat stavební povolení již loni do 3. listopadu. Podle původních odhadů investora měla totiž začít tato stavba již v polovině loňského roku. Teprve v závěru roku ale investor připravil všechny potřebné dokumenty pro schvalovací řízení.

Pozemek, na kterém dnes stojí autobusové nádraží, již město loni investorovi prodalo za 4,4 miliónů korun. Pokud by ale povolení ke stavbě nestihl získat do konce června, musí za stejných podmínek prodat pozemek zpět městu. Rozsáhlý investiční záměr počítá se stavbou hotelu se stovkou pokojů, obchodní pasáží, kancelářemi a zábavnými aktivitami. Má zde vzniknout i několik podzemních parkovišť s kapacitou zhruba 750 míst. Vznikne zde tak několik samostatných objektů, které budou propojeny i s plánovaným dopravním terminálem. Ten nahradí současné autobusové nádraží. Stavba má trvat zhruba dva roky.

V těsné blízkosti autobusového nádraží se již od loňska předělává železniční trať. Místo současného křížení hlavní silnice s tratí zde vznikne přemostění pro automobilovou dopravu. Z nádraží povede přes železniční koridor také další most, po kterém budou vyjíždět autobusy. Tato stavba má být hotova do konce letošního roku.

Spustit audio