Při požáru a výbuchu v jedenáctém patře domu v Kladně jeden člověk zemřel a 14 lidí je zraněných

25. leden 2020

Dvanáctipatrový panelový dům v částí Kročehlavy v Kladně zasáhl v sobotu brzy ráno výbuch, následně začal hořet. Podle prvních informací jeden člověk zemřel, 14 lidí je zraněných. Policisté, hasiči a záchranáři evakuovali přes sto nájemníků. Příčina požáru není známa.

Výbuch a následný požár panelového domu nastal před 4.30 v sobotu ráno. „Výbuch a následný požár bytu v 11. patře dvanáctipatrového panelového domu v Kročehlavech, ulice Americká,“ oznámili na twitteru policisté.

Dům v Kladně - Kročehlavech, kde došlo časně ráno k výbuchu a požáru

Jeden člověk podle nich zemřel, dalšího převezli do nemocnice. „V bytě zasaženém výbuchem a následným požárem nalezena žena r. 1958 bez známek života. Další osoba z tohoto bytu, muž r. 1958 z bytu vyběhl ven, nyní je s popáleninami hospitalizován v nemocnici,“ dodali policisté. Zraněných lidí je ale hasičů nejméně 14.

Tragický požár v Kladně

Požár už se hasičům podařilo lokalizovat. „Nyní bude probíhat došetření, proč k požáru došlo,“ řekl pro Radiožurnál mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Policisté, hasiči a záchranáři museli z panelového domu v Kladně, který zasáhl výbuch a požár, evakuovat na 115 nájemníků

Policisté, hasiči a záchranáři také museli z domu evakuovat na 115 nájemníků. „Všechny osoby byly z domu evakuovány a bude jim zajištěno náhradní ubytování,“ dodali na twitteru středočeští hasiči.

S evakuací obyvatel domů pomáhaly zhruba dvě desítky policistů. „Jeden ze zasahujících policistů se nadýchal zplodin z hoření. Po ošetření zdravotnické záchranné služby a nadýchání se kyslíku dál pokračoval v práci a pomáhá při evakuaci osob,“ uvedli na twitteru policisté.

Zásah hasičů u výbuchu plynu v 11. patře domu v Kladně

A středočeským hasičům pomáhají také kolegové z Prahy. „K požáru vyjela v rámci mezikrajské výpomoci i jednotka z petřinské stanice s automobilovou plošinou,“ uvedli na twitteru.

autor: Radek Duchoň | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio