Příbram má novou odpočinkovou zónu

9. září 2009

Přesně o desáté hodině zahájili ve středu Svatohorští trubači slavnostní otevření pěší a odpočinkové zóny Hořejší Obora v centru Příbrami. Za více než 20 miliónů korun zde radnice proměnila ještě nedávno nevzhledné a zanedbané místo uprostřed města v park. Odpočinkovou zónu u rybníka navštívil i Zdeněk Hejkrlík...

Odbahnění rybníka vyšlo na téměř 7 miliónů korun. Stavební práce na chodnících a hrázi, úpravy břehů rybníka a další přišly na více než 14 milionů korun. Od ministerstva životního prostředí město obdrželo téměř čtyřmilionovou dotaci, zbytek platilo město ze svého - část z loňského a většinu z letošního rozpočtu.

Po nábřeží - hrázi rybníka - se ještě donedávna jezdilo. Řidiči původně přestavbě kladli velký odpor, ale časem jejich protesty ustaly. Doprava se rozmělnila do dvou hlavních směrů jinými trasami.

Slavnostní otevírání zahájili Svatohorští trubači a příbramské mažoretky, poté následoval průvod kolem rybníka. Vše doplnily hry se středověkou tématikou, pohádky či flašinetář. Děti odpoledne potěšila Dáda Patrasová, zahrála také příbramská folková kapela Ginevra nebo houslista Pavel Šporcl s kapelou Romano Stilo. Celý večer uzavřel ohňostroj.

autoři: Michal Plšek , Von , Iveta Chlumská , Zdeněk Hejkrlík
Spustit audio