Příbram se přiblížila záchraně, Bohemians 1905 sestupu

23. únor 2014

Osm týmu má v jarní části fotbalové Gambrinus ligy jasný cíl - zachránit se! A možná nejdůležitější věcí je sbírat body s dalšími soupeři ohroženými sestupem. Přesně takové bylo utkání mezi Příbramí a Bohemians 1905.

Po vítězství 1:0 se radovalo středočeské mužstvo 1:0, které tak odskočilo „Klokanům" na čtyři body.

„Samozřejmě, teď jsme si to zkomplikovali, protože jsme tady měli uhrát minimálně bod," říkal po utkání smutně zkušený stoper Erich Brabec, který odehrál za Bohemians 1905 první soutěžní zápas.

Pražský tým zůstává po porážce na posledním místě, a tak si zimní posila defenzivy „Klokanů" svoji obnovenou premiéru v české lize moc neužila.

„Tak já jsem zklamanej prohráli jsme 0:1, ale je to jeden zápas. Ještě nás čeká třináct kol a uděláme všechno pro to, aby na Bohemce liga zůstala,“ neztrácí optimismus a víru Erich Brabec, který byl u jediného gólu zápasu.

Příbramský Jakub Řezníček mu se štěstím udělal kličku, a pak uklidil míč zpoza pokutového území povedenou střelou do branky. Radost měl důrazný útočník z gólu velkou, trefil se totiž v lize po dlouhých patnácti měsících.

Čtěte také

„Celou dobu jsem to měl v hlavě a furt jsem čekal na nějaký gól, nějakou ‚haluz‘, abych to propálil. Teď to byla nádherná branka a doufám, že to takhle bude pokračovat a nějaké góly tady ještě dám," věří Jakub Řezníček, pro kterého to byl i premiérový gól v příbramském dresu.

Že neměl až do důležité trefy jistotu v zakončení, potvrdila i situace, ke které došlo ještě za nerozhodného stavu. Centr ze strany skončil na tyči a vrátil se před příbramského útočníka, který byl sám před gólmanem.

„Čekal jsem, že se to neodrazí tak daleko. Když jsem viděl, jak to odskočilo od tyče, tak jsem se rozběhl, ale Berkovec mi to upálil i s nohou. Měl jsem tam být dřív, i když tenhle nový míč je jak hopík. Je to moje chyba, byl jsem tam pozdě," nevymlouval se na nic Jakub Řezníček, který byl pro tentokrát příbramským hrdinou.

autoři: mva , Vojtěch Bureš
Spustit audio