Přijďte se pobavit s Českým rozhlasem!

17. březen 2022

Veletrh Jarní zemědělec obohatí svým programem regionální stanice Českého rozhlasu. Oslava prvních jarních dnů proběhne v pátek 25. března na Výstavišti v Lysé nad Labem. Na co se můžete těšit?

Už 54. ročník veletrhu s názvem Jarní zemědělec je největší zahrádkářskou, zahradnickou a zemědělskou událostí. Těší se oblibě mezi odborníky i široké veřejnosti. I letos vystavovatelé představí široký sortiment jarních květin a stromků, osiv, postřiků a zahradnických pomůcek.

Český rozhlas bude mít doprovodný program na výstavě Zemědělec, kde budete mít možnost si nakoupit tuzemské plodiny, a na výstavě Chalupář, kde vám poradí se vším od oprav, rekonstrukcí až po kolaudaci.

Výstaviště otvírá v 9 hodin, rozhlasový program startuje od 10 hodin. Těšit se můžete na moderátora Patrika Rozehnala, který bude celým dnem provázet. Ve 13 hodin si k mikrofonu do pořadu Slavné dvojice pozve herečku a obdivovatelku umění našich babiček Ivu Hüttnerovou a zpěvačku a nesmrtelnou Saxanu Petru Černockou. Rozhovor bude živě a vy můžete být u toho.

Milovníci českých písniček si užijí Den s regionálními stanicemi Českého rozhlasu při vystoupení Pavla Vítka, Josefa Zímy, Jany Chládkové, Davida Deyla a dalších.

Český rozhlas Region nabídne v Lysé nad Labem už i čtvrteční program

  • V průběhu dne budeme rozdávat propagační předměty.
  • 13:00 - autogramiáda knihy Klukoviny Uršuly Klukové, podepisovat budou autoři Uršula Kluková a Patrik Rozehnal
  • 15:00 - autogramiáda knih Pochoutkový rok a Pochoutky z chaloupky, podepisovat budou Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal.  Veletržní cena za knihu je 200 Kč.

Nenechte si ujít Den s regionálními stanicemi Českého rozhlasu a přijďte na Výstaviště v Lysé nad Labem!

Program Českého rozhlasu na veletrhu Jarní zemědělec
autoři: Český rozhlas , djo
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.