Přírodní koupaliště ve středních Čechách mají dobrou vodu. V provozu je i většina městských koupališť

17. červen 2022 11:00, aktualizováno

Středočeská přírodní koupaliště mají velmi dobrou kvalitu vody. Na všech místech, kde hygienici kvalitu měřili, hodnotili vodu stupněm jedna nebo dva na pětistupňové škále. Voda je tedy vhodná ke koupání, respektive má mírně zhoršené vlastnosti.

V tomto týdnu ale hygienici nové odběry nedělali, hodnocení vycházejí z měření z minulého týdne. ČTK to dnes řekl vedoucí oddělení hygieny obecné a komunální pro okres Příbram Luboš Mandík.

Mírně zhoršenou vodu má písník v Bakově nad Jizerou na Mladoboleslavsku, jezero Ostrá na Nymbursku, koupaliště Jureček v Říčanech u Prahy, na Slapské přehradě jsou na stupni dva Županovice a Živohošť.

Středočeští hygienici hodnotí kvalitu vody na 22 přírodních koupalištích, v dalších to dělají jejich provozovatelé. Všechna koupaliště budou hygienici testovat znovu v pondělí.

V provozu už je většina městských koupališť v regionu. V úterý otevřeli padesátimetrový bazén s toboganem na letní plovárně v Kolíně. Městské koupaliště v Mladé Boleslavi má v červnu otevřeno od pátku do neděle. Koupaliště v Benátkách nad Jizerou na Mladoboleslavsku, které prošlo před dvěma lety kompletní rekonstrukcí, zahájilo provoz 1. června.

autor: JMys | zdroj: ČTK
Spustit audio