Provoz na dálnici D1 je obnoven. Oprava se zpozdila o dvě hodiny

31. říjen 2021 11:58

Otevření dálnice D1 na 25. kilometru nedaleko Prahy se odložilo na nedělních 11 hodin. Důvodem bylo zpoždění prací při instalaci nosné konstrukce nadjezdu u Kaliště. Příčinou zdržení byla pomalejší doprava konstrukce na místo, uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic  Jan Rýdl na twitteru. Provoz se měl původně obnovit v 9.00.

Dálnice se plánovaně uzavřela v 21.00. Dělníci instalovali konstrukci nadjezdu, který převádí místní obslužnou komunikace Lensedly – Hrušov přes dálnic D1. Konstrukce je ocelová, měří 77,5 metru, šířku má čtyři metry a váží 168 tun. Konstrukci osazovaly dva jeřáby, každý o nosnosti 500 tun.

„Příčinou je pomalejší transport 77 metrů dlouhé konstrukce mostu na místo osazení. Řidičům se omlouváme, zatím platí objízdné trasy,“ komentoval Rýdl.

Řidiči museli po dobu uzavírky jezdit po objízdných trasách. Pro vozidla do 12 tun byla objížďka obousměrně ze sjezdu na Mirošovice, po silnici I/3 a přes Benešov na exit na 34. kilometru u Ostředku. Vozy nad 12 tun museli dálnici objet výrazně delší objížďkou, a to přes Tábor.

„Na objízdných trasách jsme žádné komplikace nezaznamenali,“ sdělila policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Při demolici mostu řidiči nákladních aut nerespektovali stanovenou objížďku a jezdili po trasách pro auta do 12 tun. Vznikaly tak dopravní komplikace.

autor: Kristýna Vašíčková | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio