První část oprav Barrandovského mostu je u konce, od úterý bude cesta bez omezení

15. říjen 2022

V pondělí 17. října se už bude jezdit po nově zrekonstruované části Barrandovského mostu. „Jsem rád, že můžu konstatovat, že všechny objízdné trasy byly připraveny a během této obrovské rekonstrukce zafungovaly,“ hodnotí průběh oprav generální ředitel Technické správy komunikací (TSK) Jozef Sinčák.

„Během noci ze 17. na 18. října bude odstraněno dopravní značení související s rekonstrukcí. Takže počínaje ránem 18. října bude kompletně průjezdný celý most bez dopravních omezení,“ potvrzuje Jozef Sinčák.

Původně měly být práce dokončeny už na začátku září, termín se ale musel posunout.

„V rámci průběhu rekonstrukce jsme po odkrytí vozovkových vrstev narazili na skutečnosti, které nebyly předvídány projektem. Konkrétně jsme zjistili, že chybí na některých místech mostu až zhruba 18 cm betonu a na to jsme museli reagovat.“

Generální ředitel Technické správy komunikací Jozef Sinčák

Další fáze oprav je naplánována na březen 2023 a trvat by měla zhruba 90 dní. „Bude se jednat o část jižní větve, která nebyla tento rok rekonstruována.“ 

„Výhodou do budoucna je, že již zůstane zprovozněna v plném rozsahu Strakonická rampa, která byla v tomto roce kompletně rekonstruována. Rozsah dopravních opatření tak bude o něco menší, než byl v letošním roce.“

Další plánované stavby

Objízdné trasy budou zřejmě shodné s těmi letošními, podle Jozefa Sinčáka se osvědčily a splnily svoji roli. Druhé fázi oprav Barrandovského mostu jsou uzpůsobeny i další plány výstavby v Praze tak, aby nedocházelo ke zbytečnému zatížení dopravy.

„Mohu zmínit například most Božanov přes ulici Božanovská, který je na dálnici D11 směrem na Hradec Králové. Pak například rekonstrukce Kolbenovy ulice, bude pokračovat rekonstrukce ulice Ke Klíčovu, proběhne kompletní rekonstrukce křižovatky na Janáčkově nábřeží versus Jiráskův most nebo zahájení prací podchodu na Strakonické ulici,“ vyjmenovává Jozef Sinčák.

V pořadu K věci zmínil také aplikaci TSK, která slouží ke hlášení poruch a závad, máte zde možnost upozornit na veškeré problémy na chodnících nebo komunikacích.

Na webových stránkách zelenvpraze.cz pak zjistíte, jak TSK pečuje o stromy a travnaté plochy, jaký je jejich rozsah, nebo jaký je plán výsadby v hlavním městě.

autor: | zdroj: iRozhlas
Spustit audio