Prvním Středočechem roku 2020 je Marek. Narodil se v mladoboleslavské nemocnici

1. leden 2020

Ve středních Čechách se letos narodilo první dítě v nemocnici v Mladé Boleslavi. Chlapeček Marek přišel na svět čtvrt hodiny po půlnoci. Váží 3520 gramů a měří 51 centimetrů, trvalý pobyt má v Mladé Boleslavi, řekla ČTK mluvčí boleslavské nemocnice Hana Kopalová. Další děti se narodily v Kladně, Neratovicích a Příbrami.

Druhé letošní dítě ve středních Čechách přivítali ve 2:35 v kladenské porodnici. Podle personálu jde také o chlapce, ve 3:17 ho následovali holčička v Neratovicích a ve 4:03 chlapec Matěj v Příbrami. "Váží 3670 gramů a přišel na svět císařským řezem," uvedl mluvčí příbramské nemocnice Martin Janota.

Dalšími v pořadí byli Eliška v Hořovicích, Anna v Kolíně a Maxmilián v Čáslavi. Naopak v Nymburce, Rakovníku, Slaném, Mělníku a Benešově ještě dopoledne na první dítě roku čekali. "Měli jsme porod v úterý v půl jedenácté a od té doby nic," řekl ČTK před 10:00 mluvčí benešovské nemocnice Petr Ballek.

Loni získal pomyslný titul prvního dítěte ve středních Čechách chlapeček Heliodor, který se narodil v Hořovicích. Na svět přišel v 1:23. V mladoboleslavské nemocnici se narodilo první dítě v kraji také předloni.

zdroj: ČTK
Spustit audio