Radní Jan Wolf: Myslím, že stadion Strahov se bourat nebude

4. prosinec 2015

Hostem pořadu K věci Štěpánky Duchkové byl pražský radní pro kulturu Jan Wolf z KDU-ČSL. Mluvil o oslavách spojených s příchodem nového roku i o budoucím využití strahovského stadionu.

Strahovský stadion už léta chátrá a objevují se zprávy, že by bylo nejlepší ho zbourat a na jeho místě vybudovat rezidenční čtvrť. Co s ním má tedy Praha v plánu? Podle Jana Wolfa existoval až do loňského roku zásadní problém, protože stadion patřil několika různým majitelům. „To se podařilo loni vyřešit a stadion i pozemky pod ním teď patří stoprocentně Praze,“ říká Jan Wolf. „Navíc existuje smlouva s AC Sparta Praha, která ho bude až do roku 2030 pronajímat na fotbal,“ dodává.

Zvenku ovšem stadion chátrá dál. „Praha ho bude postupně udržovat tak, aby se jeho stav dál nehoršil,“ říká radní Wolf, „stadion této velikosti není jednoduché využít, zatím není přesně známo, jak s ním dál pokračovat. Uvidíme, co bude. Nakonec máme Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy, který by měl určit směr, jak s touto stavbou naložit. “

Jan Wolf

Strahovský stadion býval chloubou hlavního města, po revoluci na něm vystupovala řada světových hvězd, koncertovali tu Pink Floyd i bratři Nedvědi. Teď musí Praha vymyslet, co dál s bývalými hledišti, kancelářemi a zázemím.

Oslavy Nového roku

Jako každý rok připravuje Praha i letos novoroční ohňostroj. „Ohňostroj se přesune na Vítkov, nebude na Letné, protože Praha 1 i Praha 7 odmítly, aby byl vystřelován z jejich území,“ vysvětluje radní Wolf. „Ale nevidím v tom zásadní problém,“ dodává. Ohňostroj bude stejně jako loni 1. ledna v 18 hodin. Bude i podobně dlouhý a Prahu bude stát stejně jako v minulosti kolem milionu korun.

Spustit audio