Rané brambory patří mezi základní potraviny a všichni je milujeme
Nastal čas raných brambor. Naše babičky se bez nich neobešly a připravovaly je různě. Vařené na loupačku, pečené v troubě s máslem, s kouskem slaniny, s kysanou smetanou nebo tvarohem.
Běžně bývaly hlavním jídlem a byly velice oblíbené. Ostatně stejně jako dnes. A jak s nimi správně nakládat?
Skladujte je na tmavém a chladném místě, ale vždy jenom pár dní. Při dlouhém skladování vodnatí a ztrácí svou typickou chuť.
Vařte je tak, že je vložíte přímo do vroucí vody a hned po uvaření vytáhnete. A nezapomeňte ani na vývar. Ten bude výborný jako základ zeleninových polévek.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.