-
Jak připravit grilovaného candáta s cukrovým hráškem? Recept předvedl Filip Sajler
Filip Sajler, jeden z Kluků v akci, naučil Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala připravovat grilovaného candáta s cukrovým hráškem a vinným sabayonem.
-
Křupavé a lahodné ořechové lupínky z bílků upekla Marta Sikorová z Držovic
Recept na ořechové lupínky od soutěžící Marty Sikorové z Držovic na Prostějovsku je dokonalým zužitkováním bílků. Je to chutné křupání třeba k televizi. Doporučujeme!
-
Jak udělat krém nebo polevu z bílé čokolády radí cukrář Josef Maršálek
Podle některých kritiků není bílá čokoláda čokoládou. Ale nevěřte jim. Bílá čokoláda obsahuje kakaové máslo a to, jak všichni víme, pochází z kakaa, tedy z kakaovníku.
-
První ovocný jogurt vyrobili v Radlické mlékárně
První ovocný jogurt byl vyroben u nás, pár kroků od Vltavy, v pražské Radlické mlékárně. Psal se rok 1933.
-
Kolínko z divočáka s uzeným celerovým pyré ochutnal Štěpán Škorpil
Šéfkuchař Ondřej Kynčl odhalil Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi svůj recept na glazované kolínko z divočáka s uzeným celerovým pyré.
-
Kynuté vdolky s domácími hruškovými povidly upekla podle 80 let starého receptu Miroslava Vokounová
Vdolky z kynutého těsta podávané s hruškovými povidly, mletým mákem, cukrem a kysanou smetanou připravila Miroslava Vokounová. Jsou jemné, voní a skvěle chutnají.
-
Jak upéct korpus křehkého koláče, aby nezvlhnul, radí Josef Maršálek
Pokud jste fanoušky křehkých koláčů z lineckého nebo křehkého těsta a chcete ho extra křehké, tak vám nepomůže nic jiného, než si základ koláče upéct naslepo.
-
Jak se správně podávají omáčky?
Není pochyb o tom, že pravého mistra v kuchyni poznáme právě podle omáčky. Rozličné omáčky znaly už staré kultury – Egypt i antika. Ale držme se doma.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...