Region byl pogratulovat „své“ babičce z Ježíškových vnoučat

9. listopad 2018

V loňském roce splnil ČRo Region v roli Ježíškova vnoučete veliké vánoční přání paní Marii. Letos jí zajely moderátorky Jana Chládková a Barbora Kvapilová pogratulovat k narozeninám. Radost byla na obou stranách.

Paní Marii žije v Domově pro seniory v Březnici poblíž Příbrami, který se v loňském roce zapojil do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Paní Marie si tenkrát přála setkání se zpěvačkou Helenou Vondráčkovou a moderátoři z Regionu jí toto přání a životní sen splnili.

Na „svou „ babičku však nezapomněli a tento týden k ní zajeli, po dohodě s vedením domova, na návštěvu. Paní Marie totiž právě slavila své 80. narozeniny. Popřát jí jely moderátorky Jana Chládková a Barbora Kvapilová. Z kytice a bonboniéry měla paní Marie velikou radost, ale nejvíce jí potěšilo opětovné setkání. Usmívala se jako sluníčko a tu „svoji“ Janičku držela většinu návštěvy za ruku. Jana Chládková je však nejenom moderátorka, ale také zpěvačka. A v moment, kdy paní Marie vzpomínala na loňské setkání s Helenou Vondráčkovou, Jana vstala a jako nečekaný dárek zazpívala píseň „Řekl lásko má já stůňu“. Sklidila veliký potlesk všech přítomných a paní Marie si radostí zaslzela. Při slavnostním přípitku řekla, že na tuhle oslavu narozeniny nikdy nezapomene.

Pokud chcete podobnou radost babičce nebo dědečkovi v Domovech seniorů udělat i vy, zapojte se do letošního ročníku Ježíškových vnoučat. Už od pondělí 12. listopadu si můžete na webu www.jeziskovavnoucata.cz vybrat přání a splnit ho. Jejich radost bude hlavně vaší radostí.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.