Registrace na očkování pokračuje. Jak na to?

15. leden 2021 15:00, aktualizováno

První lidé nad 80 let mají za sebou registraci na očkování proti koronaviru. Pokud k nim ještě nepatříte, nabízíme návod, jak to udělat.

Abyste se mohli registrovat, potřebujete mobilní telefon a přístup k internetu. Stejně tak je možné, aby tuto registraci udělal operátor linky 1221. Vyplníte telefonní číslo. Na toto číslo přijde číselný kód, který vložíte do systému. To je klíč, díky kterému se vám otevře registrační formulář. Vyplňují se základní údaje, jako jméno, příjmení, číslo pojištěnce, zdravotní pojišťovnu. Potom následně nějaké další údaje o bydlišti. Vůbec nejdůležitějším údajem, který do formuláře budete vyplňovat, je rodné číslo. Na základě něj si systém ověřuje, kolik let je zájemci o očkování. Kromě toho vyplníte taky očkovací místo, které máte nejblíž k bydlišti. Tím, že formulář odešlete, potvrdíte, že máte o očkování zájem.

Centrální rezervační systém očkování proti covid 19

Pak přijde na řadu rezervace termínu. Pokud jsou na nejbližším očkovacím místě volné vakcíny, systém vás hned automaticky přesune k rezervaci dne a času očkování. Pokud termíny k dispozici nejsou, musíte počkat na další sms zprávu. Ta může přijít i za několik dní. V SMS zprávě bude další číselný kód. Když ho zadáte do systému, tak se vám ukážou nabízené termíny. Jeden z nich si vyberete a zarezervujete.

Na očkování pak nezapomeňte přijít s kartičkou pojištěnce a vyhraďte si na něj zhruba 45 minut.

autoři: Marie Veselá , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio