Rekonstrukce tramvajové trati na Rašínově nábřeží byla zahájena. Objízdná trasa pro auta vede po náplavce

15. únor 2022 11:00

V Praze mezi Palackého náměstím a Výtoní nejezdí od 15. 2. tramvaje. Dopravní podnik zahájil rekonstrukci trati na Rašínově nábřeží. Práce neovlivní jen městskou hromadnou dopravu, objížďkou jezdí i auta. 

Rekonstrukce se týká zhruba 570 metrů dlouhého úseku Palackého náměstí – Výtoň a práce budou trvat do pátku 1. dubna 2022. Tramvajové linky 2, 3, 4, 7, 17, 24 a 92 budou jezdit po změněných trasách a linka 21 bude zrušena.

Auta budou sjíždět na náplavku

Objízdná trasa pro auta povede ve směru do centra přes náplavku a to až do 8. března 2022. Nájezd na náplavku začíná na konci tramvajové zastávky na Palackého náměstí, zhruba na úrovni Dřevné ulice, výjezdová rampa pak před Výtoní na úrovni ulice Na Hrobci. Rychlost zde bude snížena na maximálně 30 km/h.

Pro pěší a cyklisty zůstane průchod po nábřeží zachován, na vybraných místech budou k dispozici lávky pro přesun chodců z jedné strany na druhou. Do 8. března, kdy bude automobilová doprava ve směru z centra vedena po náplavce, budou uzavřena všechna schodiště vedoucí na náplavku z uliční úrovně v úseku mezi ulicemi Dřevná a Na Hrobci.

Informace k rekonstrukci tramvajového úseku Výtoň - Palackého náměstí

„Zrekonstruujeme tramvajovou trať, ale také rozšíříme nástupiště zastávek Palackého náměstí a Výtoň, čímž zvýšíme komfort a bezpečnost cestujících, zastávky vybavíme novým mobiliářem, vybudujeme na nich nové zábradlí, na náplavce ponecháme pro chodce a cyklisty většinu prostoru a podařilo se nám zachovat i farmářské trhy, akorát budou posunuty dále směrem k železničnímu mostu. Za dočasné omezení během stavby se všem obyvatelům omlouváme,“ řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora pro oblast dopravy a předseda dozorčí rady DPP.

Aktuální situaci přímo na místě sledovala reportérka Markéta Šulejová. Poslechněte si její shrnutí, které připravila do vysílání.

autor: Markéta Šulejová | zdroj: Dopravní podnik hl. m. Prahy
Spustit audio