Řeky stále klesají, stav ohrožení platí na čtyřech místech

6. leden 2003

Nejvyšší povodňový stupeň, stav ohrožení, dnes v 09:00 platil už jen na čtyřech místech, v neděli odpoledne a večer byl vyhlášen v sedmi lokalitách. Řeky i nadále klesají, dolní Labe se v noci začalo blížit maximu. Druhý povodňový stupeň platil na sedmi místech.

Kulminace na dolním Labi bude jen velmi pozvolná, protože střední úsek klesá pomalu a na Vltavě je setrvalý stav. Labe u Mělníka by mělo začít klesat v nejbližších hodinách, v Ústí až odpoledne. Průtok vody ve Vltavě v Praze- Chuchli se bude udržovat na 1000 metrech krychlových.

Ohrožení v 09:00 platilo na Mži na odtoku z vodního díla Hracholusky, na Labi v Mělníku a Ústí a na Cidlině v Sánech. Druhý stupeň platí na Mži ve Stříbře, Berounce v Bílé Hoře, na Vltavě ve Vraňanech, Oři v Lounech, Labi v Němčicích a Brandýse a na Dyji na odtoku z vodního díla Nové Mlýny. V povodí Odry již neplatí žádný povodňový stupeň.

V republice by se dnes měly teploty pohybovat od minus sedmi do minus tří stupňů Celsia. V severozápadních Čechách a v horských oblastech bude slabě sněžit. Nemělo by však napadnout více než pět milimetrů sněhu. Meteorologové očekávají, že během týdne teploty ještě klesnou.

Spustit audio