Remízu jsme si nezasloužili, prohlásil po výhře nad Jabloncem záložník Sparty Vácha

6. březen 2016

Fotbalisté Sparty porazili v lize Jablonec 2:1. Sympatický výkon by Severočechům stačil na bod, kdyby v poslední minutě netrefil Lukáš Vácha tvrdou střelu z dálky. Záložník Sparty tím rozhodl o tom, že letenský klub i s navrátilcem do sestavy Davidem Lafatou přidal další korálek do šňůry vítězství.

„Gól je dobrý, ale hlavně, že jsme vyhráli,“ prohlásil po zápase s Jabloncem kapitán Sparty Lafata.

Stručné hodnocení Davida Lafaty milerád rozváděl zejména Lukáš Vácha, jeho tvrdá střela zdálky v závěru zápasu udělala z remízového duelu pátou jarní sparťanskou výhru.

„Hráli jsme dobře, měli jsme šance, ale pouze jsme je neproměnili. Nebylo to o vůli, ale je to sladší o to, že jsme dokázali dát gól v 90. minutě. Kdybychom dali gól dřív, tak si myslím, že bychom ten zápas dohráli ještě lépe. Rozhodně to nebylo o vůli, dobře jsme pracovali a vytvořili jsme si šance, takže jsme si nezasloužili, abychom tady remizovali,“ hodnotil utkání střelec vítězného gólu Lukáš Vácha.

„Nás může mrzet jenom to, že jsme prohráli krutě v poslední minutě. Lukáš Vácha byl poslední hráč Sparty na vápně, takže oni už šli do maximálního rizika. Bohužel pro nás se ten odhlavičkovaný míč dostal až k němu a trefil to. Nebyla tam nějaká individuální chyba,“ komentoval to jablonecký kouč Zdeňko Frťala.

Sparta už paradoxně v závěru usilovala o vítězný gól bez muže, který se do prostoru před brankou hodí nejlépe. David Lafata se po zranění vrátil do sparťanské sestavy, ale zároveň byl prvním mužem, který střídal. Jeho kondice totiž i podle kouče Zdeňka Ščasného nebyla na to, aby bez problémů zvládl celý zápas.

Čtěte také

„Čekal jsem, že budeme hrát doma trošku jinak a že se dostaneme do trvalejšího tlaku, takže se měl pochybovat jenom na hrotu. Po té brance jsme to trošku změnili, protože jsem viděl, že máme problémy. Dal jsem Šurala nahoru a jeho pod něj, čímž jsem mu trošku ulevil, takže se mohl do vápna dostávat lépe. A nakonec dal i branku. David se potřeboval rozehrát a v Liberci jsem to na tom terénu nechtěl riskovat, takže jsem rád, že to dnes odehrál a že dal branku. Měl toho ale plné brýle,“ říká sparťanský kouč.

Ščasný zatím na jaře v domácí soutěži nepoznal nic než vítězství a touto statistikou může nabudit mužstvo ke čtvrtečnímu souboji Evropské ligy s Laziem Řím.

autoři: mch , jkn
Spustit audio