Renáta Jarošová ze Sokola Nehvizdy umí děti rozhýbat. Letos vyhrála titul Cvičitelka roku

3. listopad 2021

Renáta Jarošová v roce 2012 hledala pro malou dceru pohybovou aktivitu. Nakonec začala sama děti trénovat. Dnes je z ní náčelnice TJ Sokol Nehvizdy a Česká obec sokolská jí udělila titul Cvičitelka roku 2020. Renáta umí děti rozesmát a rozhýbat. Chrlí jeden nápad za druhým a svým nadšením dokáže strhnout i ostatní.

Na hřišti TJ Sokol Nehvizdy je každé úterý rušno. Cvičení pro nejmenší pod vedením Renáty Jarošové je vyhlášené široko daleko. Kromě toho cvičitelka organizuje mnoho dalších sportovních či dobrodružných akcí. Děti mohou například strávit noc v sokolovně spojenou se stezkou odvahy. Renáta se podílí také na akci Sokol v pohybu, organizuje karnevaly, bere děti na výlety a vzkřísila i tradici sokolských plesů v Nehvizdech.

Cvičitelka začíná každý trénink na hřišti říkankou a stále vymýšlí, čím ještě děti zabavit. „Mě baví ta jejich radost. Baví mne, když přijdou a obejmou mne, když řeknou, že se sem těší,“ usmívá se energická cvičitelka. Svým nadšením dokáže strhnout nejen spolupracovníky, ale také rodiče dětí, kteří se do akce zapojí třeba tím, že napečou občerstvení. Ukazuje tak, že sokolská činnost může být nejen smysluplná, ale také zábavná.

Co o Renátě Jarošové říkají kolegové? A co jí baví na práci s nejmenšími cvičenci? Poslechněte si v reportáži Báry Kvapilové.

Spustit audio