Richard Louda z Mladoboleslavska 15 let řídí autobus, je dobrovolným hasičem a pravidelně daruje krevní plazmu

11. únor 2021

Richard Louda je 42letý řidič autobusů, který za jejich volant usedá 15 let, z toho 13 let u společnosti Arriva. Řídí také hasičské výjezdové vozidlo a jezdil s kamionem po České republice i do zahraničí. Jeho největší zálibou jsou nákladní auta Tatry.

„Dělat dobrovolného hasiče je někdy dost časově náročné. Například nedávno nám houkli výjezd, já jsem dojel linku, přijel domů, zaparkoval a v podstatě ihned vyjížděl s hasičským zásahovým vozem. Byly i případy, že jsem požádal dispečera o uvolnění kvůli hasičskému zásahu. Následně kolegové za mě jeli linku. Jsme dobrá parta, zaměstnání bych určitě neměnil,“ popisuje svůj život autobusáka versus hasiče Richard Louda.

Mezi jeho největší koníčky patří nákladní auta Tatra, ke kterým se dostal už jako kluk. „I na autobuse mám tatrovácké poklice,“ popisuje svoji zálibu v Tatrách Richard Louda.

Vždy bydlel na vesnici, jako malý chlapec ve státním statku, a proto se chtěl stát traktoristou. „V 90tých letech se můj strejda vrátil z vojny a ukázal mi Tatru. A tím to všechno začalo… (smích). Tatra je skutečně moje vášeň,“ dodává Richard Louda.

Když byl na vojně, začal Richard Louda dávat krevní plazmu. S výjimkou menší pauzy ji daruje dodnes. Nedávno absolvovat již 90tý odběr.

Richard Louda, řidič autobusu je také dobrovolným hasičem
Spustit audio

Související