Řidič jel po dálnici D10 v protisměru. Způsobil nehodu a ujel

23. prosinec 2017

Nehodu při jízdě v protisměru má na svědomí řidič, který jel v pátek odpoledne po dálnici D10. Střetl se s protijedoucím autem, které jelo od Prahy směrem na Liberec. Při havárii se nikdo nezranil. Řidič auta, které jelo v protisměru, ale z místa nehody ujel. Policie proto hledá svědky.

Podle lidí, kteří událost oznámili, jelo v protisměru pravděpodobně osobní auto, které mělo na střeše střešní nosič, takzvanou rakev. "Jeden z oznamovatelů uvedl, že se zřejmě jedná o vozidlo Škoda Felicia a jiný oznamovatel uvedl, že o vozidlo Škoda Octavia," řekla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Na jízdu v protisměru upozornilo podle ní šest lidí.Policisté nyní hledají svědky, kteří by jim pomohli neznámého řidiče vypátrat. Lidé se mohou obracet na linku 158 či na dopravní policisty z Mladé Boleslavi na telefonním čísle 974 877 255 nebo 702 207 848.

Podobné nehody, které způsobí řidič jedoucí na dálnici v protisměru, nejsou ojedinělé a často končí tragicky.

Smrtí skončila nehoda na přelomu listopadu a prosince, kdy jednaosmdesátiletý muž zemřel v pražské Cínovecké ulici. Na silnici, která je pokračováním dálnice D8, najel se svým osobním vozem do protisměru a čelně se srazil s jiným osobním autem. Jeho třiašedesátiletý řidič byl zraněn.

zdroj: ČTK
Spustit audio