Řidiče v kraji i v Praze v pátek ráno zaskočilo vydatné sněžení. Policie evidovala víc nehod než jindy za celý den

4. březen 2022 11:00

Řidiče v kraji i v Praze ráno zaskočilo vydatné sněžení. Policie evidovala víc nehod než jindy za celý den. U Králova Dvora na Berounsku tři sypače uvízly v koloně a nemohly se dostat na své posypové okruhy.

Problémy byly také například v Roztokách u Prahy, které leží v kopci, autobusy končily pod kopcem u tamního nádraží.

„V Lidické ulici V Roztokách auta stojí ve směru na Prahu v koloně a posouvají se skoro jen krokem. Situace je složitá i na silnicích nižších tříd, kde se drží sníh i led, já jsem například jel z Kladna do Roztok přes Buštěhrad, spousta aut byla v příkopech a čekala na vyproštění,“ hlásil z terénu reportér Českého rozhlasu Radek Duchoň.

Situace se podle jeho slov mění z minuty na minutu, ale zpoždění nebo zrušení spojů se od rána týkalo minimálně 50 autobusových linek. Nejvíce problémů je teď v severozápadní oblasti Prahy a okolí - to znamená na Kladensku, Hostivicku nebo třeba Kokořínsku. Problémem je nejen nesjízdnost silnic, ale taky množství dopravních nehod, které blokují provoz. Středočeská policie evidovala od dnešní sedmé hodiny ráno do 10 hodin dopoledne více než 70 nehod. Jen pro srovnání - tolik nehod se leckdy nestane za celý jeden den.

Záchranáři podle mluvčí Moniky Novákové dopoledne vyjížděli například k nehodě u Všenor nedaleko Prahy, při níž se převrátilo osobní auto. Uvnitř zůstali dva zaklínění lidé, kolize se ale nakonec obešla bez vážných následků. Záchranáři cestující po vyproštění převezli na vyšetření do nemocnice v Praze Motole.

autoři: Radek Duchoň , JMys | zdroj: ČTK
Spustit audio