Řidiči projíždějící Prahou 11 musí počítat s komplikacemi při cestě po Opatovské ulici. Dělníci tam budou demolovat lávku pro pěší

11. srpen 2021

Ve středu 11. srpna večer začnou v Opatovské ulici platit dopravní omezení, o víkendu místem řidiči neprojedou vůbec. Dělníci se tam totiž chystají zbourat lávku pro pěší, a řidiči tak musí počítat s objížďkami.

Omezení se dělí na dvě části, protože i lávka, která je v havarijním stavu, se skládá ze dvou kusů. Dělníci začnou ve středu večer s přípravou demolice lávky přímo přes Opatovskou ulici, nedaleko kruhového objezdu a Metodějovy ulice. Na místo najedou stroje a začnou navážet zeminu, do které by pak bourané části mostu měly padat tak, aby nepoškodily silnici. Provoz na Opatovské bude částečně omezený do pátku 13. srpna.

Práce, kvůli kterým je nutné uzavřít celou čtyřproudovou silnici, přijdou na řadu o víkendu. „Začnou o půlnoci 14. srpna, potrvají až do brzkých ranních hodin 16. srpna – to se bude jednat o samotnou demolici. Objízdná trasa bude ulicí Chilská, Hviezdoslavova, U Modré školy a bude obousměrná,“ říká mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková. Stejnou trasou budou jezdit i autobusy MHD.

Poté až do 19. srpna bude v Opatovské ulici opět částečně omezený provoz. Úplná uzavírka přijde následující víkend o kousek dál, a to pod druhou částí lávky – přes ulici V Jezírkách. Dělníci ji strhnou právě v tomto termínu. Ulice V Jezírkách proto bude společně s Jeřábkovou ulicí neprůjezdná od pátečního večera 20. srpna do brzkého rána 23. srpna. Lidé z okolních ulic projedou Opatovskou ulicí v jednom pruhu, volný bude i příjezd k obchodnímu centru a prodejně s potravinami.

Novou lávku radnice Prahy 11 v původním místě neplánuje, místo ní vznikne přechod se semafory. Nová konstrukce pro pěší by ale měla vzniknout mezi kulturním domem a poliklinikou. Tam původně lávka už byla, dělníci ji kvůli velkému poškození strhli na konci roku 2019.

autoři: Adam Bejšovec , ech
Spustit audio