Řízečky z mletého masa

Připravte si s Apetýtem řízečky z mletého masa. Pochutnáte si a překvapíte vaše strávníky novou chutí.

Budete potřebovat následující suroviny:

  • 700 g mletého masa mix
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 vrchovatou lžíci mleté sladké papriky
  • 1 větší bílou ředkev
  • 1 vejce
  • 6 růžičkových kapustiček
  • 1 velký stroužek česneku
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 1 lžíci koření do mletého masa
  • 1 kostku silného hovězího bujónu
  • 5 plátků anglické slaniny
  • olej na smažení

Postup:

  1. Mleté maso dáme do mísy, ředkev nahrubo nastrouháme a přidáme k masu.
  2. Tuhle směs smícháme s kečupem, paprikou, nasekanou růžičkovou kapustou, vajíčkem, pokrájenou slaninou a s rozmačkanou kostkou bujónu.
  3. Vše prošleháme šlehačem.
  4. Stěrkou nabíráme větší porce hmoty, obalujeme klasicky v trojobalu a pomalu smažíme, aby maso bylo prosmažené a strouhanka byla křupavá, zbarvená do zlata.
  5. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo vařené brambory.

Nezapomeňte na oblohu z čerstvé zeleniny, k řízečkům výborně chutná i broskvový kompot.

Související

  • Pečená zelenina s klobáskou

    Tento recept Apetýtu vás překvapí výtečnou chutí. Pečená zelenina s klobáskou by mohla být ideální večeří, kterou zvládnete levou zadní – stačí dát vše na jeden plech.

  • Masový boršč

    Sychravé počasí vybízí k přípravě hutných polévek, které zahřejí i zaženou hlad. V úterním Apetýtu vás naučíme masový boršč.

  • Salámové košíčky

    O recept na salámové košíčky se s námi podělila posluchačka Běta z Uherského Brodu.