Růže před zimou, jihoamerická technika keramiky, sladkovodní krabi

13. listopad 2010

V tomto díle se dozvíte, jak pečovat o růže teď na podzim, a jak je připravit na blížící se zimu..Chcete si zlepšit interiér vašeho domova? V tom případě se vám bude hodit reportáž Markéty Vejvodové o tvořivém malování starého stolu. V tomto díle Hobby magazínu budeme také mluvit o dvou živočiších, které můžeme chovat v akvateráriu. Konkrétně o lezcích a sladkovodních krabech.

Růže před zimou
Ozdobou naší zahrady jsou bezesporu růže - královny mezi květinami. Jak o ně pečovat teď na podzim a jak je připravit na blížící se zimu? Zahradník Václav Straka se zaměří na růže keřové i popínavé. O rozhovor ho požádal Jan Zítka.

Jihoamerická technika keramiky
Ve střední Evropě se už v dávných dobách na výrobu keramiky používal hrnčířský kruh....jinak to ale bylo například v jižní Americe, kde se dodnes keramika vyrábí tzv. vytlačovací technikou. O tom, jakou mu historii a jak se při výrobě postupuje mluvila Markéta Vejvodová s výtvarnicí Michaelou Fischerovou.

Tvořivé malování starého stolu
Všichni znáte situaci, kdy doma – například na půdě nebo v garáži - najdete starý dřevěný stůl a máte pocit, že to jediné co se s ním dá udělat, je ho vyhodit. Víte ale, že ze starého stolu můžete vyrobit vlastní umělecké dílo? O tom, jak na to mluvila Markéta Vejvodová s výtvarnicí Hanou Maškovou.

Akvaterárium - sladkovodní krabi
Sladkovodní krabi. Tak to jsou živočichové, které můžeme mít doma v akvateráriu. Ale než se rozhodneme je chovat, bylo by zajímavé a užitečné zároveň, se o nich dozvědět víc. A proto se s námi o své zkušenosti rozdělí akvaristka Dagmar Hurychová. Teď se za ní vydáme s Janem Zítkou.

Dobrá rada na závěr
Když vám husa, kachna aj. nechce zhnědnout, tak je po upečení potřete směsí ze stejných dílů sojové omáčky a medu. Přestože je už měkká, vložte ji zpátky do trouby nebo pod gril a krátce zapečte při vysoké teplotě.

autor: Eduard Hrubeš
Spustit audio