Rychlík v tunelu pod pražským Vítkovem srazil člověka. Provoz na trati je přerušen

17. červen 2019 09:46

Rychlík v pondělí ráno srazil v tunelu pod pražským Vítkovem člověka, který zraněním podlehl. Provoz na trati mezi hlavním nádražím a Holešovicemi nebo Vysočany je proto přerušen. Nehoda tak ovlivní i některé další spoje.

Nehoda se stala před osmou hodinou ranní, kdy v tunelu pod pražským Vítkovem srazil rychlík R 614 člověka.

„V 7.40 došlo ke srážce člověka pod vítkovským tunelem v Praze. Od té doby je zastaven provoz mezi Prahou Hlavním nádražím a Prahou Holešovicemi. Některé vlaky jezdí odklonem přes Libeň, některé byly úplně zrušeny,“ upřesnil Českému rozhlasu mluvčí Správy železniční dopravní (SŽDC) cesty Marek Illiaš.

„Vlak Os 9115 je z Vysočan veden odklonem přes Libeň, nezastavuje na hlavním nádražím, ve Vršovicích a ve Strašnicích,“ informovali pak na twitteru zástupci Pražské integrované dopravy.

Nehoda byla smrtelná. „Na místo jsme vysílali záchranářskou posádku, lékaře i inspektora. Bohužel osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem, proto na místo míří i koroner,“ dodala mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Na místě zasahují také hasiči. „Dvě jednotky pražských hasičů a jednotka SŽDC zasahují u střetu osoby s vlakem na železniční trati pod pražským Vítkovem,“ uvedli pražští hasiči.

Cestující by měli počítat se zpožděním vlaků. „Cestující by se měli informovat o svých spojích u svých dopravců,“ dodal Illiaš.

Provoz na trati byl déle než hodinu zcela přerušen. Od 9.00 začaly vlaky jezdit po jedné koleji. V 10:30 byl provoz zcela obnoven.

Spustit audio