S Jágrem na dresu si v Kladně vyzkoušely poprvé hokej i tříleté děti. Radil jim i Ondřej Pavelec

22. leden 2019 13:13

Celý tento týden si děti můžou vyzkoušet, jak se hraje hokej. Po šesté pořádá Český hokejový svaz akci s názvem "Pojď hrát hokej", na které se možná objeví následovníci Jaromíra Jágra nebo Dominika Haška. Na pondělní akci v Kladně si hokej zdarma vyzkoušely děti od 4 do 8 let. V plné výstroji na ledě dělaly první krůčky i mladší děti, které svůj věk raději jen ukazují na prstech jedné ruky.

Například v Kladně si hokej vyzkoušeli spolu s téměř šedesáti dětmi i tříletý Samuel a jeho bráška Tobiáš v dresu se jménem Jágr na zádech. „Fandíme Rytířovi,“ prozradili reportérovi Českého rozhlasu.

Akce "Pojď hrát hokej" v Kladně

Budoucím hokejovým nadějím se věnoval i kladenský odchovanec Ondřej Pavelec, který hrál i v NHL. „Pro děti je to první kontakt s hokejem a pokud si to zamilujou, tak se k tomu vrátí. Já už si své začátky moc nepamatuju, ale vím, že jsem byl od začátku nadšenej a proto jsem u toho zůstal,“ říká Ondřej Pavelec.

Akce "Pojď hrát hokej" v Kladně

„Je to nádherný, když se podíváte na ty děti, který se smějou a i když upadnou, vstanou a jedou dál. Baví je to,“ souhlasí hokejová trenérka Petra Kvasilová.  

Děti podle jejích slov začínají „školičkou bruslení“, naučí se základům s hokejkou a až pak pokračují dál v oddílových trénincích.

Akce "Pojď hrát hokej" v Kladně

Akce „Pojď hrát hokej“ tento týden probíhá ve 149 klubech po celé České republice.  Ve středních Čechách můžete se svými budoucími Jágry nebo Hašky přijít například dnes odpoledne na zimní stadiony do Sedlčan, Kolína, Benešova nebo Mladé Boleslavi. Další informace najdete na www.pojdhrathokej.cz

Spustit audio