Sběratel pivních lahví, budování studny, vzrostlé stromy

27. březen 2010

V tomto díle vás pozveme za Jiřím Drvolou ze Lhoty na Příbramsku, který sbírá staré pivní lahve s nápisy, kterých má přes 8 tisíc! Co vše je potřeba pro zdárné zbudování studně, pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová. Jaké zázemí připravit doma pro kočku a co všechno bude k životu ve vašem bytě potřebovat, se dozvíte od veterinářky Jany Bendové v Hobby magazínu číslo 173...

Vzrostlé stromy
Koupili jste pozemek, který má pouze trávu s několika keříčky nebo naopak máte zahradu plnou velkých vzrostlých stromů? V jakých případech jsou vzrostlé stromy na zahradě výhodou a kdy bychom se jich skutečně měli obávat, protože mohou být pro dům nebezpečné? A dá se takový strom přesadit? Na všechny tyto otázky se ptala Markéta Vejvodová zahradního architekta Daniela Purgerta ze společnosti Zahrady snů.

Sběratel pivních lahví
V našem pořadu jsme už mluvili o sběratelích pivních suvenýrů. Tentokrát vás ale pozveme za Jiřím Drvolou ze Lhoty na Příbramsku, který sbírá staré pivní lahve s nápisy. Má jich už přes 8 tisíc. A na začátku tohoto roku za ně už potřetí dostal cenu Největší sbírka od Klubu sběratelů kuriozit.

Budování studně
Rádi byste si na jaře vybudovali studnu, abyste si už v létě mohli užívat pitnou vodu nebo měli alespoň dost vody na zalévání? Jenomže takovou studnu nemůžete postavit jen tak, potřebujete povolení! Co vše je pro zdárné zbudování studně nutné zařídit, pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová u odborníka na studně Jiřího Fuksy.

Zázemí pro kočku
Vás a vaši domácnost čeká změna. Budete mít kočku. A tak chcete vědět, jaké zázemí jí připravit a co všechno bude k životu ve vašem bytě potřebovat. Asi už máte představu, co sami vyrobíte nebo koupíte, ale pro jistotu si poslechněte rady a doporučení veterinářky Jany Bendové...

Dobrá rada na závěr:
Ztvrdlý koláč stačí potřít mlékem a chvilku zapéct v troubě - bude jako čerstvě upečený.

Spustit audio