Šebrle bojoval kromě soupeřů i se špatným počasím, nakonec byl spokojený

10. červen 2012

Roman Šebrle má stále šanci, že se podívá na své čtvrté olympijské hry. Na mítinku v Kladně splnil limit nejen na mistrovství Evropy v Helsinkách, ale také mírnější kritérium pro Londýn. S výkonem 8097 bodů byl nakonec v těžkých podmínkách spokojený.

„Ale jo, je to zase další desetiboj přes osm tisíc, i když tedy 8200 (‚A‘ limit na OH) to nebylo, což byla škoda. Na druhou stranu byly jedny z nejhorších podmínek, které jsem já osobně zažil. Protivítr byl přesně na disciplíny, při kterých jsem ho rozhodně nepotřeboval včetně dálky. Druhý den byl déšť, a kdyby mi někdo řekl, že v tom mám někdy skákat o tyči, tak bych řekl, že ne, že to bude zero. Ale nakonec jsem spokojený,“ řekl Roman Šebrle.

V Kladně skončil Šebrle druhý za Kazachem Dmitrijem Karpovem a zaznamenal svůj 48. desetiboj s výkonem nad 8000 bodů v kariéře. Adam Sebastian Helcelet skončil čtvrtý.

Soutěž sedmibojařek pak v Kladně vyhrála v novém českém rekordu 6283 bodů Eliška Klučinová. Čtyřiadvacetiletá atletka tak vylepšila nejen národní maximum o 15 bodů ale kvalifikovala se i na olympijské hry.

autoři: kyk , špo
Spustit audio