Sečská traverza

25. listopad 2019

Na přelomu 80. a 90. let minulého století se v tehdejším Československu neměnily jen společenské pořádky. I zločin se začal ubírat jinými cestami. Ačkoli oficiálně byl trest smrti zrušen, v podsvětí popravy právě začínaly. Přečtěte si případ vraždy podnikatele přivázaného k železné traverze.

V roce 1992 našli v Sečské přehradě na Chrudimsku zastřeleného muže. A vzápětí policejní potápěči při hledání vražedné zbraně na dně nádrže objevili další tělo, tentokrát přivázané k železné traverze. Patřilo bývalému podnikateli.

Východočeští kriminalisté tak začali rozplétat podivný případ brutálního vyřizování účtů mezi někdejšími společníky. Komu ale patřilo první tělo a měly obě vraždy nějakou souvislost?

Na to se zaměří vyšetřovatelé dalšího Kriminálního případu Čech, Moravy a Slezska, který pro Český rozhlas na motivy knihy Miroslava Antla Gaunery nemám rád upravil Milan Dus.

V režii Pavla Krejčího účinkují herci královéhradeckého Klicperova divadla Jan Vápeník, Filip Richtermoc a Kamila Sedlárová.

autor: Pavel Kozler
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.