Sedlecká pouť v Kutné Hoře nabízí na 60 atrakcí

29. březen 2018

Do Kutné Hory přijela po roce pouť. Místní předměstí Sedlec proto připomíná velký lunapark. Kutnohorská pouť se řadí k největším akcím svého druhu v Česku, srovnatelná s pražskou Matějskou poutí. Navštívit ji můžete až do Velikonočního pondělí.

V Kutné Hoře se můžete svézt asi na 60 atrakcích. Vedle těch moderních adrenalinových jsou na pouti i některé klasické kolotoče, horská dráha, řetízkový kolotoč nebo třeba houpačky. Od pátku se přidají taky stánkoví prodejci s různým zbožím.

Předpověď počasí na sváteční víkend zatím nevypadá moc příznivě, proto případný déšť může podle pořadatelů návštěvnost tradiční akce ohrozit. Na pouť do Kutné Hory každý rok přijíždějí tisíce lidí z celé republiky. Pokud by pršelo, dorazí jich pravděpodobně méně. Atrakce se ale budou točit tak jako tak, na samotný provoz lunaparku by počasí nemělo mít žádný vliv.

Řidiči, kteří se do Kutné Hory chystají, ale musí počítat i s dopravním omezením. Od pátku budou pro dopravu uzavřené části čtvrtí Sedlec a Karlov, protože podél silnice si postaví své stánky prodejci. Celý úsek je možné objet po místních komunikacích, zabere to navíc asi tak deset minut. "Řidiči by v okolí lunaparku měli být maximálně opatrní a pozorně sledovat přenosné dopravní značení, "říká policejní mluvčí Vendulka Marečková.

Na pouti jsou také stánky s různými sladkostmi
Výsuvný řetízkový kolotoč
autor: Michal Trnka
Spustit audio